Siste nyheter fra Skoleskogen:

Skog og klimaVellykket vinterskogsleir

En vinterskogsleir for 30 barn og 11 voksne som ble arrangert i februar, er et resultat av et godt samarbeid mellom landene Ukraina, Slovakia og Norge. Et variert program ga deltakerne kunnskaper og erfaringer om skogbruk og vinteraktiviteter, i tillegg til at de utviklet vennskap på tvers av grenser og lærte om hverandres land.

Les mer på skoleskogen.no
Miljøundervisning internasjonalt

LEAFSkogen brukes som et utvidet klasserom i mange land. Skog som tema kan danne grunnlaget for en tverrfaglig undervisning om bærekraftig utvikling. Dette kan føre til en interesse for å lære av hverandre på tvers av landegrenser, og å utveksle erfaringer gjennom samarbeid.

Kanskje kan det være motiverende for miljøundervisningen å bli del av et større nettverk? Lære med skogen er en del av det internasjonale LEAF - Learning about Forests. En annen mulighet er Grønt Flagg, en miljøsertifiseringsordning for skoler og barnehager.

LEAF - Learning about Forests

Grønt Flagg


SkoglekeneSkoglekene er i gang!

Startskuddet for Skoglekene gikk 6. mars. Med unntak av ett fylke, er hele landet representert, og skolene har i løpet av mars vært ute i nærskogen og kartlagt dyrespor og menneskets bruk av skogen. Vi har nå mottatt mange flotte rapporter, som viser at elevene har jobbet i og med skogen.

Les mer på skoleskogen.noKonglepostens vårkonkurranse

På vårsnøen kan man ofte observere dyrespor. Vet du hvem som har gått her?

Delta i vårkonkurransen på Kongleposten

 

 
Følg oss på Facebook

Undervisningsprogrammet Lære med skogen er et tilbud fra Skogbrukets Kursinstitutt siden 1983. I tett samarbeid med Skogselskapet og skogbrukets aktører, var Lære med skogen tidlig ute med å tilby opplegg for skolene. De brune permene som ble utviklet, var i bruk i flere tiår, og ble nærmest et begrep i skolen.

I dag formidles våre tilbud gjennom internettportalen Skoleskogen. Og fra og med i dag kan du også følge oss på Facebook.Aktuelle aktiviteter fra Skoleskogen.no:


Seljefløyte


Nå er våren her, og tiden for å lage seljefløyte! Å lage seljefløyte er oppgaven som aldri går av moten. Den kan knyttes til kunst og håndverk, musikk og naturfag.

Du finner beskrivelsen av hvordan her


Flere aktiviteter finner du på www.skoleskogen.no

Aktuelle læremidler


 

Treslagsplakater

Til sammen 12 plakater som dekker hele spekteret av norske skogtrær, med et eller flere treslag på hver plakat.

Gratis mot dekning av porto og eksp. 175,- kr.

Bestill plakatene her


Matematikk i skoleskogen
Å knytte praktiske oppgaver og fysisk aktivitet til oppgavene, viser seg å øke læringsutbyttet for mange elever. Dette heftet gir ideer til matematikkoppgaver som med enkle hjelpemidler kan gjøres ute.

Les mer >>

Kr. 98, 

Flere aktuelle læremidler finner du i butikken

Med vennlig hilsen
Lære med skogen

Anna Lena Albertsen
ala@skogkurs.no

Formålet med nyhetsbrevet er å holde deg orientert om aktuelle aktiviteter og nyheter.

Ønsker du at oppfordre andre til å motta nyhetsbrevet, kan du henvise til adressen: www.skoleskogen.no