Siste nyheter fra Skoleskogen:

Skog og klimaHvilken rolle spiller skogen for verdens klima?

Hva er drivhuseffekten, og hvorfor har vi fått en økt drivhuseffekt? Hvilke konsekvenser kan dette få, og hva kan hver og en av oss gjøre? Og hvilken rolle kan skog spille? På de nye temasidene Skog og klima på www.skogveven.no, kan elevene trinn for trinn få svar på disse spørsmålene.

Se Skogvevens nye temasider: Skog og klima.


Skogolympiade 2016

SkogolympiadeI forbindelse med ungdoms-OL på Lillehammer, arrangerer Skoleskogen i samarbeid med Hamar Naturskole, Skogselskapet i Hedmark og Jønsberg videregående skole en skogolympiade! Skogolympiaden er en skolekonkurranse der de skolene som kommer gjennom innledende runder, møtes til finale på Furuberget på Hamar.

Det vil være både praktiske og teoretiske oppgaver om skog, natur og friluftsliv i ulike former. Skog-OL er åpen for påmelding for alle 5. og 6. klasser i Hedmark fylke.

For nærmere informasjon, se www.skogolympiade.no


EinerNytt opptrykk av treslagsplakater

De populære treslagsplakater er nå kommet i nytt opptrykk! Trær i Norge er en plakatserie produsert av Norsk genressurssenter (ved NIBIO), i samarbeid med Skoleskogen og Naturfagsenteret. Det er 12 plakater som til sammen dekker hele spekteret av norske skogtrær, med et eller flere treslag på hver plakat. Plakatene kan bestilles av skoler og andre interesserte via Skoleskogens nettbutikk. (Plakatene er gratis, porto vil påbeløpe.)

Du finner plakatene i vår nettbutikk.haresporKonglepostens vinterkonkurranse

Vinteren er den beste tiden for å gå ut i skogen og lete etter dyrespor! På Kongleposten kan du lære om ulike spor, og dessuten teste dine kunnskaper. Og ikke minst: Du kan delta i vinterens konkurranse!

Konglepostens vinterkonkurranse finner du her.Aktuelle aktiviteter fra Skoleskogen.no:


Skoghistorie, en temaside på Skogveven


Her kan elevene bevege seg på ei tidslinje som starter med siste istid og går frem til det 21. århundre. Samtidig med at viktige begivenheter i Norge og verden er markert på tidslinja, fortelles skogen og skogbrukets historie i Norge. Klikk på bildet over!


Valgfag

sl°yd
Nå oppunder jul vil du kanskje høre Alf Prøysens vise på radioen, der vesle Jensemann «strever dagen lang; han snekrer på no spennende som snart skal bli presang». Han begynner med et sybord og ender opp med ei fjøl. Resultatet ble uansett til både glede og nytte: «Det vil hun sikkert ha, da blir hun sikkert glad. Og at det er en nyttig ting kan ingen komme fra».

På nettsidene Valgfag finner du en rekke forslag til større og mindre ting som elevene kan lage i tre. Her er noen av forslagene: Praktisk trebygging

 


Flere aktiviteter finner du på www.skoleskogen.no

Aktuelle læremidler


 

Treslagsplakater

Til sammen 12 plakater som dekker hele spekteret av norske skogtrær, med et eller flere treslag på hver plakat.

Gratis mot dekning av porto og eksp. 175,- kr.

Bestill plakatene her


Teknologi og design i Skoleskogen
Dette idéheftet er laget for at elevene skal kunne få praktisk erfaring og kunnskap om ulike temaer innen teknologi og design. Heftet passer barn i mange aldre, men aktivitetene støtter spesielt opp fagområdet på barnetrinnet i skolen.

Hefte på 36 sider .

Les mer >>

Kr. 98, 


 

Flere aktuelle læremidler finner du i butikken

Med vennlig hilsen
Lære med skogen

Bjørn Helge Bjørnstad
bhb@skogkurs.no

Formålet med nyhetsbrevet er å holde deg orientert om aktuelle aktiviteter og nyheter.

Ønsker du at oppfordre andre til å motta nyhetsbrevet, kan du henvise til adressen: www.skoleskogen.no