Siste nyheter fra Skoleskogen:


Skoglekene 2017 – for landets 5. klassinger

Skoglekene er en konkurranse i skogkunnskap og friluftsliv. De innledende rundene gjennomføres i egen nærskog, med Skogselskapet som en mulig samarbeidspart.

Det beste klassene fra hvert fylke møtes til finalen på Norsk Skogmuseum, 14. juni 2017. Det er gratis transport for elever som deltar i finalen, og muligheter for overnatting i telt/lavvo på skogmuseet. Påmeldingsfrist 1. februar 2017.

Les mer på www.skoglekene.no


Nytt undervisningsopplegg

Før eller siden må bruken av olje fases ut, og vi må finne nye løsninger. Ligger løsningen i det grønne skiftet og bioøkonomi?

Med støtte fra Den naturlige skolesekken, har Skoleskogen utviklet et undervisningsopplegg for 10. trinn/Vg1 om noen av mulighetene knyttet til skog og bioøkonomi.

Les mer på Skoleskogen.Læring i praksis med arbeidslivsfag

Bjørnsveen ungdomsskole i Gjøvik kommune legger vekt på å tilby praktiske oppgaver i arbeidslivsfag. Deres erfaring er at den mestringsfølelsen som elevene får her, smitter over på andre fag og gir økt motivasjon for læring.

Les mer på Skoleskogen.

Konglepostens vinterkonkurranse

Med sine blanke, grønne blader og skinnende røde bær, er dette treet lett å få øye på om vinteren når de andre lauvtrærne står uten blader. Vet du hva det heter?

Konkurransen finner du på KonglepostenAktuelle aktiviteter fra Skoleskogen.no:


Forsøk med aske


Når vi fyrer i ovnen blir det bare aske igjen. Hva er aske? Og kan det brukes til noe? I dette forsøket skal elevene lage ulike typer aske, og finne ut hvordan aske kan brukes til noe nyttig.

Les mer på Energiveven


Flere aktiviteter finner du på www.skoleskogen.no

Aktuelle læremidler


 

Frøken Betula

Denne vakkert illustrerte boka følger bjørka gjennom et helt år, med forslag til oppgaver og aktiviteter for hver årstid. Egner seg for barnehagen og opp til og med 4. trinn.

Les mer


Treslagsapp

Appen TRESLAG i Norge er tilgjengelig for mobiltelefoner og nettbrett på App Store (iPhone og iPad) og Play Butikk (Android telefoner og nettbrett). Ved hjelp av appen kan du identifisere og bli kjent med 27 av de vanligste treslagene du treffer på i Norge. TRESLAG i Norge er gratis.

Play Butikk
App Store
Flere aktuelle læremidler finner du i butikken på www.skogkurs.no

Med vennlig hilsen
Lære med skogen

Anna Lena Albertsen
ala@skogkurs.no

Formålet med nyhetsbrevet er å holde deg orientert om aktuelle aktiviteter og nyheter.

Ønsker du at oppfordre andre til å motta nyhetsbrevet, kan du henvise til adressen: www.skoleskogen.no