Siste nyheter fra Skoleskogen:

TreprodukterHva brukes treet til?

De nye temasidene på www.skogveven.no er lagt opp som et spill, der man beveger seg fra rom til rom, på leting etter produkter av tre. De fleste vil nok bli overrasket over å se alt hva tre kan brukes til!

Det nye spillet finner du her: Treprodukter


Følg bjørka gjennom året

frøken betulaHva skjer med bjørka nå om høsten? Etter 4. trinn skal eleven kunne «observere, registrere og beskrive endringene som skjer med et tre eller en annen flerårig plante over tid». Frøken Betula er enbok som på en fortellende måte beskriver bjørka gjennom fire årstider, og som gir forslag til hva elevene kan forske på.

Boka finner du på Skoleskogen: nettbutikken


«Lek og lær med skogen gjennom fire årstider»

Det er tittelen på et kurs som Lære med skogen holder på årets Østlandske lærerstevne, 30. oktober. I kursomtalen står det:

«Hvordan tilrettelegge for lek og læring i nærskogen? Bli med på en reise gjennom de fire årstidene med konkrete tips til oppgaver som gir undring, læring og begeistring! Deler av kurset vil bestå av praktiske øvelser.»

Snart fulltegnet: Østlandske lærerstevne 2015Konglepostens høstkonkurranse

Når man går i skogen, hender det man finner kongler av gran eller furu som er kilt fast i sprekker i trestammen. På den måten er det lettere å plukke ut frøene. Hvilken av våre hakkespetter er det som ofte gjør dette?

Konkurransen finner du herAktuelle aktiviteter fra Skogveven.no:


Fotosyntese-kryssord


På Energiveven kan elevene finne oversikt over de ulike energikildene, med vekt på bioenergi. Der kan de blant annet lese og lære om fotosyntesen, og deretter teste hva de kan, ved å løse kryssord:

Fotosyntese-kryssord


Natur, miljø og friluftsliv


Her er det laget gele og sirup av granskudd.

Et nytt skoleår er i gang, og mange skoler er sikkert i gang med valgfaget natur, miljø og friluftsliv.

Skog og skogbruk er et meget godt utgangspunkt for å se på alle aspektene ved dette valgfaget: biologisk mangfold, rekreasjon i naturen, høsting og bruk av ressursene.

På nettsidene valgfag.treveven.no finner du tips til hva du bør tenke gjennom dersom du ønsker å bruke skogen som tema og som læringsarena. Der finner du også forslag til hvordan kompetansemålene kan nås: Skogen - en fornybar ressurs

 


Flere aktiviteter finner du på www.skoleskogen.no

Aktuelle læremidler


 

Treslagsplakater

Til sammen 12 plakater som dekker hele spekteret av norske skogtrær, med et eller flere treslag på hver plakat.

 

Bestill plakatene her


Mat i skoleskogen
Med dette heftet vil vi formidle at matlaging ute ikke behøver å være så vanskelig og kravstort. Det skal være enkelt, morsomt og fantasifullt.

Hefte på 44 sider .

Les mer >>

Kr. 98, 


Matematikk i skoleskogen
Praktisk matematikk med tilknytning til skog for ungdomstrinnet. Idéheftet er laget for at elevene skal kunne trene på grunnleggende ferdigheter og tilpasninger i matematikk.

Hefte på 44 sider .

Les mer >>

Kr. 98, 

 

Flere aktuelle læremidler finner du i butikken på www.skoleskogen.no

Med vennlig hilsen
Lære med skogen

Bjørn Helge Bjørnstad
bhb@skogkurs.no

Formålet med nyhetsbrevet er å holde deg orientert om aktuelle aktiviteter og nyheter.

Ønsker du at oppfordre andre til å motta nyhetsbrevet, kan du henvise til adressen: www.skoleskogen.no