Siste nyheter fra Skoleskogen:


Påmelding til Skoglekene 2018

Forrige skoleår ble Skoglekene arrangert for første gang. Skoglekene er en konkurranse i skogkunnskap og friluftsliv der hele landets 5. klassinger kan delta. Som en del av konkurransen, må elevene ut i nærskogen. Evaluering av fjorårets leker viser at Skoglekene bidro til variasjon i skolehverdagen, og at elevenes interesse og kunnskap om skog økte.

For mer informasjon og påmelding, gå til Skoglekene 2018


finale skoglekene 2017Finale på Norsk Skogmuseum

Bidragene som sendes inn fra klassene som deltar i Skoglekene, vil danne grunnlaget for å kåre fylkesvinnere. Fylkesvinnerne vil så inviteres til finalen på Norsk Skogmuseum på Elverum. Her vil lagene, som består av tre elever, få både teoretiske og praktiske utfordringer innenfor temaene skog og friluftsliv.

Finalen vil avholdes samtidig med arrangementet Skog og vann. Skog og vann er Norges største friluftsarrangement for grunnskolen, og klasser som deltar i finalen vil derfor ha mulighet til være med på et mylder av aktiviteter!

Les om finalen i Skoglekene 2017


Treforskning med elever

Vil du lære om treets egenskaper, og lære om hvordan du kan forske på det sammen med elever?

Som en del av tilbudet på Østlandsk Lærerstevne 3. - 4. november, holder Skogkurs et fire timer langt kurs om dette. Kursdeltakerne inviteres til å innta den rollen som barna skal ha, som aktive, nysgjerrige og forskende. Hvordan transporteres vann? Hvordan lager vi papir? Og hvordan påvirker treets oppbygging hvilke egenskaper det har som materiale? Dette er noen av spørsmålene som vil belyse s.

Se kurs nr. 161 i kursguiden til Østlandsk Lærerstevne .

Foto Randen Pederson, Wikimedia CommonsKonglepostens konkurranse

Kongleposten har fire konkurranser for barn i løpet av året. Sommerkonkurransen varer frem til 15. september.

Delta i sommerkonkurransen på KonglepostenAktuelle aktiviteter fra Skoleskogen.no:


Vedkubbleken


Nå ved skolestart kan det egne seg med en oppgave der elevene er avhengige av å samarbeide godt. I denne leken skal vedkubber samles inn fra en bane, og for hver kubbe må elevene samarbeide.

Les mer på Skoleskogen


Vedquiz og energikryssord


Det blir stadig viktigere å anvende fornybare ressurser. På Energiveven kan elevene finne oversikt over de ulike energikildene, både fornybare og ikke - fornybare . Det er lagt mest vekt på bioenergi, der elevene også kan teste sine kunnskaper med quiz og kryssord.

Les mer på Energiveven


Flere aktiviteter finner du på www.skoleskogen.no

Aktuelle læremidler


 

Fru Pinus

Fru Pinus er ei vakkert illustrert bok beregnet på de minste barna. Den forteller om livet til furua, og skogen der den vokser. For læreren inneholder den mange tips til aktiviteter

Les mer


Treslagsapp

Appen TRESLAG i Norge er tilgjengelig for mobiltelefoner og nettbrett på App Store (iPhone og iPad) og Play Butikk (Android telefoner og nettbrett). Ved hjelp av appen kan du identifisere og bli kjent med 27 av de vanligste treslagene du treffer på i Norge. TRESLAG i Norge er gratis.

Play Butikk
App Store
Flere aktuelle læremidler finner du i butikken på www.skogkurs.no

Med vennlig hilsen
Lære med skogen

Anna Lena Albertsen
ala@skogkurs.no

Formålet med nyhetsbrevet er å holde deg orientert om aktuelle aktiviteter og nyheter.

Ønsker du at oppfordre andre til å motta nyhetsbrevet, kan du henvise til adressen: www.skoleskogen.no